Jag kan inte få barn

De ringde från Umeå. Det sämsta beskedet någonsin. Jag KAN inte få barn - inte biologiskt iaf. Tydligen har de tagit ett FSHtest under vår fertilitetsutredning 2009. Det visade på 32 vilket är mycket högt. Det betydde att jag närmar mig klimakteriet. Jag har aldrig egentligen varit aktuell för IVF. Sollefteå hade inte skickat med detta provsvar. Sollefteå har aldrig ens talat om detta för mig. Jävla läkare. Jag har ju hela tiden frågat varför jag inte har ägglossning, men aldrig fått svar. Känner mig något lurad. Alternativ: äggdonation - vilket vi ska göra. Är lång kö. Sollefteå har gjort fel - de skulle då för tre år sedan fattat att IVF är uteslutet. Vi började vår utredning 2006 och det visade aldrig ägglossning. Vi hade haft bättre chanser då. Nu har det gått flera år och hela tiden har äggreserven minskat. Jag är arg.


Varför har de ringt??

Ikväll när jag jobbade hade en läkare från kliniken ringt. Undrar vad de kan vilja? Måste ringa dit imorgon bitti och höra. Blir lite nyfiken nu..

Det högg ordentligt.

Det högg ordentligt i hjärtat idag. En närstående sa idag till mig: "Du har ju en massa andra förmågor som inte de har". Detta sa hon när jag sagt att så många i familjen och bekantskapen bara verkar behöva säga ordet gravid så blir de det. Men... Jag skulle byta bort min musikalitet, mina sjukvårdskunskaper, mina psykologikunskaper, mina handarbetskunskaper osv. för mitt barn. Jag skulle gärna vara totalt tafatt - bara jag hade förmågan att få barn.
Det gjorde så ont.
Grät i bilen på väg till jobbet. Grät imorse. Grät precis innan jag for till jobbet. Väl inne på arbetet sätter jag på leendet mot patienterna. Söta, glada lilla sköterskan. Jo - det ska vara så jag är. Okej, men inom mig vill jag bara gräva ner mig någonstans. :'(


Alla "tröstande" ord.

"-Det ordnar sig.
Det ska nog gå bra.
Är det meningen så får ni barn.
Alla kvinnor får inte barn, det bara är så."
Det sistnämnda spyr jag på. Känner ren avsky när jag får höra det. Helt ensam om detta irl. Bara ni dom förstår. Kärlek till er.


Avbruten behandling.

De ringde från kliniken. Behandlingen avbryts. Förstod nästan det. :(
Nu ska jag vänta på en blödning och sen kör vi igång med en annan behandling. Då utan suprecur och puregon. Fostimon och orgalutran. Två sprutor. Usch, vad jobbigt. Jag har dålig äggreserv har de kommit fram till - något som även jag fattat. Okej, deppa inte ihop nu, vila kropp och knopp och kör hårt sen! Men klart jag är ledsen. Men skönt att slippa suprecuren nästa gång!


Jävla kropp!

Ja, jag blir så less. Inte bara på min kropp utan även på den urdåliga vården i Sollefteå. De fungerar ju som en mellanhand till Umeå när jag ska göra VUL. Idag såg han en follikel på 9 mm, två på 7 mm och en på 6 mm. Den där follikeln som var 10 mm i onsdags frågade jag efter, men jag fick inget svar. Han konstaterade bara att jag ju inte svarat nå bra. Slemhinnan 8 mm och i treskikt. Så något positivt iaf. Umeå ringer i eftermiddag och säkert blir det avbrutet. Suck. Men då kör vi på med hög dos från början nästa gång. Nu tog jag ju 300 IE puregon i 9 dagar innan höjning till 450. Så. Bara bota ihop och ta nya tag. Det får med andra ord bli bebis 2013 istället.
Kram


Mår så illa!

Jobbat långdag idag, 7-20.30. Haft en molvärk från eftermiddagen som övergick i illamående på kvällen. Hängde över toastolen på jobbet, men kom inget. Mår inte spyilla nu, men vet inte hur jag ska fixa att mocka, hämta hö och bära ut vatten till hästarna. Magen är även sjukt svullen. Meeeen är glad samtidigt. Ngt händer. ;)


Fortsättning!!! :)

Vi fortsätter! De ringde från kliniken. Fortsätter med 450 puregon. Blodprov imorgon igen. VUL på fredag. Har fått ytterligare två sprutor utskrivet, så nu har jag fyra ampuller oöppnade. Nu verkar det som om det kanske blir av! :D äntligen!!!


Resultat!

Den ökade dosen puregon har gett resultat. :) fem äggblåsor, 3 st i höger och 2 st i vänster (som hittades utan problem av denna gynläkare). Endometriet var i treskikt och 7 mm!! I fredags var den tre mm. Folliklarna var 10, 7, 5, 5 och 4,5 mm! Så det händer! Behöver alltså hög dos. Väntar på att Umeå ska ringa för vidare diskussion. JAG FUNKAR!!!!!


VUL imorgon.

Imorgon kl 9 är det dags för VUL igen. Denna gång tänker jag inte ge mig förrän de med säkerhet har hittat min Vä äggstock. Ja, jag må vara svårundersökt som alla gynekologer säger - men tänk om det finns nå ägg i den?! Vågar ju inte ens hoppas. Ber till min Gud att det gett resultat. Hoppas innerligt, innerligt att något hänt. Jag har ju magont - eller är det psykiskt? Nej - jag vet vad jag känner. Hoppas. Hoppas Håll tummarna för mig imorgon.
Kram
M


Besviken på kliniken..

Ja, jag måste faktiskt säga att jag är besviken på kliniken. De ringde ju i fredags efter att VUL inte visat några äggblåsor. Höjd dos. Igår (måndag) kände jag mig lite nyfiken på vad östradiolet hade legat på. Jag förmodade ju att det varit bra eftersom de inte ringt. Kvinnan på kliniken: "Men... ringde de inte dig om det?" Östradiolet låg bara på 75! Jävla skit.. så totalt nedreglerad. :( Sen tog jag upp detta med att jag inte skulle ha nog mycket Puregon till kvällen, utan att det skulle fattas 100 enheter. "Men kära någon, du måste ju ta hela dosen, M". Jag: "Ja, men hon som ringde i fredags sa att det inte var så mycket att göra åt," Fotnot: Läkaren ringde ju in receptet på Puregon på fredag eftermiddag och mitt apotek kunde få hem det tidigast på tisdag morgon (idag). Så jag och klinikdamen filosoferade hur vi skulle lösa detta. Hon sa att det är jätteviktigt att jag får i mig hela dosen eftersom det är ett sista försök att skjuta igång mig. Jaha, ringa Apoteket AB för att jaga närmsta apotek som har Puregon. Vilket aber och VILKEN tur att jag var ledig igår! Apoteket AB hade närmsta Puregon på ett apotek 32 mil härifrån, dvs. 64 mil i bil. Njae.. det var otänkbart. Jag skulle inte ens hunnit dit innan stängning. Mannen på kundservice rådde mig till att ringa konkurrenterna Apotek Hjärta. Sagt och gjort. En snäsig dam på kundservicen undrade hur jag kunde tro att jag kunde få tag i Puregon så här hastigt. MEN så fanns det en liten ampull på ett apotek bara tio mil bort! Jippie! Hon kopplade mig direkt till apoteket där så jag fick prata med dem. Underbart! Så det var bara att sätta sig i bilen, 20 mil i bil för en liten liten ampull - men kanske att det kommer vara värt det! (hoppas hoppas) Imorgon är det VUL igen. Må Gud vara med mig. Hoppas det finns några äggblåsor. Förhoppningarna är inte stora. Har även lämnat ett till blodprov idag. Nej, nu måste jag göra lite nytta innan arbetsdags. Kram, M

Har jag hittat vänster äggstock??

Alltså. Det här är så skumt. Igår kväll började jag känna otrolig ömhet liksom på vänster sida precis under huden. Alltså inte inne i buken - utan precis under huden. Jag måste googla ikväll och kolla om det är möjligt. För jag är verkligen öm där. Skulle inte förvåna mig med tanke på hur missbildad jag känner mig där nere i övrigt.


Höjd dos.

450 enheter ska jag ta nu. Jaha, lär fan inte gå ändå. Pessimisten jag.


Ökad dos

De ringde. Ökad dos puregon till 450. Vilket innebär att jag inte har nog mkt puregon på måndag. Jaha ja. Det kommer inte gå iaf. Suck. Tycker livet känns nattsvart.


Inga ägg. Jag ger upp hoppet.

Var på VUL. Vä äggstock hittade de inte och i hö äggstock fanns inga äggblåsor. Slemhinnan för tunn. Gråtit, varit arg och är nu uppgiven. Hon såg och kände att jag var svullen. Men vad hjälper det när jag inte har några ägg. Livet är bra orättvist. Väntar på att kliniken ska ringa, fast jag vet ju vad de kommer säga. Äggdonationskö i tre år. Åt helvete med allt!!!!


Fantastiskt!

Eftersom de varken ringa igår eller idag så måste östradiolhalten vara bra!!!! :D Så första kontrollen är alltså ok. Imorgon är det VUL. Håll tummarna för mig nu att det finns lite fina stora ägg också!


Ring inte!

Ok. Det är två dagar sen jag lämnade provet. Snälla, ring inte. Efter kl 16 kan jag slappna av. När syrran ringde blev jag så nervös. Tills jag såg att det bara var hon och inte "privat nummer". Nu sova lite. Är så trött.


Goda nyheter??

Lämnade blodprov igår. Inget samtal från kliniken idag -vilket innebär att östradiolet är tillfredsställande. :D MEN jag ropar inte hej än. Förra omgången blev ser ju strul och kliniken i ume fick inte provsvaren förrän två dagar efter. Så vi hoppas att de inte ringer imorgon. De får bara inte ringa. Mådde illa och hade ont i magen igår. Så något har ju hänt iaf. Men så var det ju sist också. Och inte hände det så mkt då. Nu sova. Kram, M


1500!!

1500 enheter injicerade nu. Och det må låta skumt. Men jag vill faktiskt att något ska kännas. Inget känns - alls. Blodprov imorgon. Nervös.... Över resultatet.


1200 enheter puregon!

Har injicerat i fyra dagar nu. 1200 enheter har insprutats i min kropp. Inga känningar av det än. Vill nästan få lite biverkningar så jag vet att det tagit. Känner verkligen nada.
Kram,
M


Ha ha iPhone!!

Hade skrivit ett inlägg för nå dagar sen. Rättstavningen på min iPhone hade skrivit ordet outforsklig. Jag tror jag skrev puregon eller injicering. Nu ser det helknäppt ut. Det står " vi börjar med outforsklig". It makes no sense. Andra sprutan tas ikväll!
Kram


Nu kör vi med Puregon!

Yes! Då har jag injicerat 300 enheter med Puregon idag. :) nu håller vi tummarna, vänner! :D


Yeey!

Fick ju min blödning idag, så börjar med outforsklig om tre dagar!


Sprayar på...

Ja ni, jag sprayar på. Och biverkningarna har satt igång. Igår befann jag mig liggandes på golvet på jobbet i tio minuter. Värmevallning och illamående samtidigt. Jag smög iväg till ett enskilt rum när jag kände att jag började må piss. Tanken är att jag ska börja med puregon den 5e, men det måste nog skjutas på för jag har inte fått min blödning än. :(
Denna gång är jag faktiskt inte lika spänd faktiskt, det är kanske för att jag inte har så höga förhoppningar.
Håret har också börjar falla av. Men det försöker jag komplettera genom att använda dunderkuren ricinolja för håret som nu är så på tapeten. Jag har bara haft i det två gånger, men håret känns verkligen mjukt av det. Ricinolja ska visst stimulera tillväxten mkt bra. Nå vi får väl se. Har utöver vallningar, illamående och håravfall även haft blodtrycksfall och självklart denna trötthet. Gaaah, suprecur gör verkligen intryck på min kropp - tänk om puregonet kunde göra detsamma. Nåväl.. Här blir inga barn gjorda (bokstavligt talat!), måste ta tag i lite hushållsarbete. Ha det gott. Kram